rejtvénylapok
kukk
  • Vidám Évkönyv 2018

Karácsonyi stefánia torta recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 75 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 905 alkalommal

elkészítve: 5 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kis sóval félkeményre , majd a cukor hozzáadásával keményre verjük. Utána egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, tovább verve, majd fakanállal óvatosan hozzákeverjük a lisztes keveréket. (liszt, keményítő, szódapor) Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és kb. 20 perc alatt megsütjük. Konyharuhára borítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt. Ha kihűlt 3 részre vágjuk, így lesz 6 lapunk.
A tojást a kétféle cukorral gőz fölött ”csípősig” melegítjük, beleöntjük a kakaót, simára keverjük, mehet bele a csoki. Kihűlésig keverjük, majd hozzáadjuk a kikevert margarint, ízesítjük kis rummal. Mehet a hűtőbe. Legalább kétszer még jól átkeverjük elektromos habverővel, jobb lesz az állaga. Betöltjük a lapokat, tetszés szerint díszítjük. Most nyújtható cukormázból készítettem a díszítést.

főzési idő: 15 min
sütési idő: 2 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Hozzávalók

( egy nagy gáztepsi)
2 db 3 tojásos piskótát sütünk.
3 tojás
3 kanál rétesliszt
3 kanál cukor
kis szódabikarbóna
1 kanál étkezési keményítő.
1 kanál langyos víz
Krém hozzávalói:
4 db tojás
20 dkg porcukor
27 dkg margarin
1 vaníliás cukor
1 tábla étcsoki ( tortabevonó)
2 kanál kakaó
rum v.rumaroma

Kövess minket a Facebookon is!