Marlenka háttér
kukk
  • Vidám Évkönyv Címlap

Kekszes almás sütés nélkül recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 45 min
  • egyszerû
  • olcsó

megtekintve: 1 661 alkalommal

elkészítve: 28 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Katrin

Elkészítése

Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és lereszeljük, majd lábosba rakjuk. Rászórjuk a cukor 2/3-ad részét, 4 ek. vizet és kb. 10 perc alatt puhára pároljuk.
Közben a vanília pudingporokat a cukor 1/3-ad részével, s 8 ek. vízzel összekeverjük és az almához öntjük, majd kevergetve, 5 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik.
Kb. 25-30 cm-es tepsit kirakunk a kocka alakú kekszekkel, (kb. a kekszek felével) erre ráöntjük a meleg almakrémet, majd a tetejét szépen elsimítjuk és erre szépen elrendezzük a maradék kekszeket.
A kakaóport a porcukorral és a langyos vajjal összekeverjük, kicsit felmelegítjük és a kekszekre ráöntjük, majd szépen elkenjük rajta.
4-5 órára, de akár egy éjszakára hűtőbe rakjuk.
Másnap szépen szeletelhető.

főzési idő: 15 min

Személyes jó tanács

Én mindig előző este elkészítem, s másnapig jól megpuhul. Így sokkal finomabb.

Hozzávalók

1,5 kg alma
0,5 kg kocka alakú háztartási keksz
3 csomag pudingpor
20 dkg kristálycukor
12 ek víz
20 dkg vaj
4 ek porcukor
4 ek kakaópor

Kövess minket a Facebookon is!