Grill ételek
kukk
  • Receptnaptár 2018

Kelttésztás cseresznyés süti recept

A recept értékelése: 4,7 pont
  • 75 min
  • közepes
  • olcsó

megtekintve: 1 967 alkalommal

elkészítve: 62 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Csaba

Elkészítése

Egy tálban jól elkeverjük a lisztet, cukrot, élesztőt és hozzáadjuk a tejet, tojást, aromát, sót, 60 g olvasztott vajat és jól összegyúrjuk a tésztát, letakarjuk és kétszeresére kelesztjük.
Miután a tészta kétszeresére nőtt kinyújtjuk és rákenjük a maradék olvasztott vajat.
Egy fóliába betekerjük a tésztát és betesszük a hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket. A vizet a cukorral felteszünk a tűzre és sziruposra főzzük. Hozzáadjuk a cseresznyét és ha újra forrni kezd lezárjuk. Hagyjuk hűlni a szirupos cseresznyét, azután leöntjük a folyadékot és összekeverjük a búzadarával. Így felszívódik a maradék lé.
Kivesszük a rétes tésztát a hűtőből és jól meggyúrjuk. Egy nagy vagy két kisebbet lapot nyújtunk belőle, amit megtöltünk cseresznyével és utána feltekerjük. Megkenjük tojással a tetejét és megszórjuk vanília cukorral. Egy kiolajozott és lisztezett tepsibe helyezzük és 180 fokon kb. 30 perc alatt világosbarnára sütjük.

főzési idő: 10 min
sütési idő: 30 min
hőfok: 180 °C

Hozzávalók

100 g olvasztott vaj
1 tojás
4 evőkanál cukor
100 ml tej
1 kk. só
2 dkg élesztő
vanília aroma
400 g liszt
vanília cukor
Töltelék:
1/2 kg magozott cseresznye
3 evőkanál búzadara
1,5 dl cukor
1 dl víz

Kövess minket a Facebookon is!