Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Képviselőfánk, gluténmentesen recept

A recept értékelése: 4,7 pont
  • 75 min
  • közepes
  • olcsó

megtekintve: 8 416 alkalommal

elkészítve: 192 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Scarlett69

Elkészítése

A forró vizet a sót és a zsírt elkezdjük egy lábosban melegíteni amikor a zsír elolvadt hozzáadjuk a lisztet és fakanállal addig keverjük míg a tészta összeáll.
A tűzről levéve még a forró masszához hozzáadjuk egyesével a tojásokat és keverjük.Habzsákba tesszük sütőlapra vagy tepsibe 4-5 cm távolságra diónyi vagy nagyobb nagyságú halmokat rakunk.
Egy órát pihentetjük. Forró (210 fok) sütőbe tesszük 20 percig sütjük ezen a hőfokon (de közben nem lehet kinyitni a sütőajtót), majd még kb 5-10 percig sütjük 180 fokon. Hamar kihűl a tészta, kalapot vágunk neki.
Amíg hűlnek a fánkok, elkészítjük a vaníliakrémet. A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral egy lábosban, majd a pudingport evőkanalanként csomómentesen hozzákeverjük. A tejet apránként öntjük hozzá, hogy szépen elvegyüljön a lisztes tojásos masszával. Ezután lassú tűzön kezdjük főzni a krémet folyamatos keverés mellett. Ha besűrűsödött a krémünk, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a felvert tojásfehérje habot, hűlni hagyjuk.
Amíg hűl a vaníliakrém, elkészítjük a tejszínt. A tejszínt 24 órára hűtőszekrénybe tesszük, a felverés előtt kb 20-30 perccel célszerű a mélyhűtőben jó alaposan lehűteni, nem baj ha már kicsit jégkristályos lesz a szerkezete, majd mixerrel alaposan felverjük a tejszínt.
Habzsákba töltjük először a vaníliakrémet, és mindegyik fánk aljába nyomunk a vaníliakrémből, majd a tetejére a tejszínt, és rátesszük a kalapjukat. Megszórhatjuk a tetejét még porcukorral.

főzési idő: 10 min
sütési idő: 20 min
hőfok: 210 °C

Személyes jó tanács

Figyeljünk oda a sütő hőmérsékletére, ha pontosan követjük a leírtakat, sütő hőfoka-sütési idő, biztosan szép üreges fánkot kapunk!

Hozzávalók

20 dkg rizsliszt
10 dkg zsír
5 db tojás
2 dl víz
1 csipet só
A krémhez:
3 db tojás
4 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
5 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dl tejszín
5 evőkanál porcukor

Kövess minket a Facebookon is!