Grill ételek
kukk
  • Vidám BALATON

Királynő mignon recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 90 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 3 447 alkalommal

elkészítve: 57 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: kovigyrogy

Elkészítése

1.A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük,majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet,és az őrölt mogyorót.Végül óvatosan hozzákeverjük a habbá vert tojásfehérjét.
2.Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és vékony lapot sütünk belőle.
3.A krémhez a tojássárgáját elkeverjük a cukorral,majd a tejet hozzáadva vízgőz fölött sűrű krémmé főzzük.Kihűlésig keverjük,majd hozzáadjuk a reszelt csokoládét és a habosra kevert vajat.
4.A kihűlt tésztából közepes pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki.
A megmaradt tésztadarabokat apróra vágjuk,amit a krémhez keverünk.
5.A korongokra a krémből kúpokat halmozunk,majd 2 órára a hűtőbe rakjuk dermedni.
6.Vízgőz fölött felolvasztjuk a tortabevonót és a vajat,majd a kis halmocskákat bevonjuk vele.
Szeletelt mandulákkal díszítjük.

sütési idő: 20 min
hőfok: 160 °C
sütési mód: légkeverés

Hozzávalók

Tészta: 4 tojás
10 dkg porcukor
10 dkg liszt
8 dkg őrölt mogyoró
1/2 csomag sütőpor
Krém: 4 tojássárgája
16 dkg porcukor
1 dl tej
8 dkg reszelt étcsokoládé
10 dkg vaj
Bevonás: 20 dkg tortabevonó
1 púpos evőkanál vaj
Szeletelt mandula

Kövess minket a Facebookon is!