Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Kolbászos csónak recept

A recept értékelése: 3,0 pont
  • 45 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 9 335 alkalommal

elkészítve: 198 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalóval összekeverjük, és rugalmas tésztát gyúrunk. Kelesztőtálba téve duplájára kelesztjük.
Lisztezett felületre borítjuk, 8 egyforma darabba vágjuk. Egyenként hosszú csík formára nyújtjuk.
A szoba hőmérsékletű fele vajat elkeverjük 10-15 dkg enyhén füstölt sonkával, amit apró kockákra vágtam, a többi vajat apróra vágott kolbásszal. Ezt a tölteléket osztottam el a tésztán. A nyolc tekercset egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam, majd egy éles pengével hosszában, jó mélyen bevágjuk őket, úgy, hogy a két végén 2-2 cm maradjon csak, bőven megszórjuk sajttal, és 180 C fokos sütőben szép pirosra sütjük.

sütési idő: 20 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Kiváló vendégváró, igazi sör korcsolya !

Hozzávalók

1 kis pohár joghurt (140 g)
kb. 2 dl tej
1 tojás (elhagyható, tejjel pótolható)
0,5 dl olaj
2 tk. só
40 dkg liszt
10 dkg graham liszt
2 ek. burg.pehely (elhagyható)
1 tk. cukor
2,5 dkg élesztő

Kövess minket a Facebookon is!