Marlenka háttér
kukk
  • Vidám Évkönyv Címlap

Krémes málnatorta recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 45 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 2 581 alkalommal

elkészítve: 42 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Arizs65

Elkészítése

Kibéleljük sütőpapírral a tortaformát. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. Beleszitáljuk a cukrot, és addig verjük, amíg a cukor elolvad. Hozzáadjuk a sárgáját, és beleszitáljuk a lisztet. A formába simítjuk, és a sütőben aranysárgára (tűpróba) sütjük. Közben a málnát megtisztítjuk, megmossuk, 12 szép szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit összeturmixoljuk.
A krémhez a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a porcukorral habosra keverjük. Beledolgozzuk a lágy vajat és a málnaturmixot.
A tortaformát ismét kibéleljük sütőpapírral. A piskótát vízszintesen kettévágjuk, belefektetjük az alsó lapot, és rásimítjuk a málnakrémet. Ráborítjuk a felső lapot, és a tésztát 12 órára betesszük a mélyhűtőbe.
Tálaláskor a fagyott tortát tálra emeljük. A tejszínt kemény habbá verjük, és bevonjuk vele a tortát. A tetejére habrózsákat nyomunk, és rátesszük a málnaszemeket.

Hozzávalók

A piskótához:
5 tojás
10 dkg cukor
10 dkg liszt

A krémhez:
30 dkg málna
5 tojás
25 dkg porcukor
40 dkg lágy vaj

A díszítéshez:
4 dl tejszín

Kövess minket a Facebookon is!