rejtvénylapok
kukk
  • Receptnaptár 2018

Lángos de kefires recept

A recept értékelése: 3,8 pont
  • 30 min
  • könnyû
  • nagyon olcsó

megtekintve: 2 745 alkalommal

elkészítve: 61 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Csaba

Elkészítése

A 2 dl langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. A megkelt élesztőt hozzákeverjük a liszthez és vele egy időben a kefirt, a tojásokat és a sót is.
Jól kidolgozzuk, hogy egy lágyabb tésztát nyerjünk, majd betesszük a hűtőszekrénybe egy északára pihenni. Célszerű a tál tetejét letakarni folpackkal vagy, ha kelesztőtálba tettük, a tetejével.
Másnap kivesszük a tésztát a hűtőből, az étolajat jó forróra hevítjük. A tésztából olajos kanállal kis gömböket veszünk ki, kézzel széthúzogatjuk jó vékonyra és a forró olajba tesszük. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük, a meleg lángost ízesítjük.

sütési idő: 120 min

Személyes jó tanács

Mivel a lángos frissen a legjobb, mindig annyit süssünk ki, amennyit egyszerre megeszünk! Figyelem!: a tésztája 1 hétig is eláll a hűtőszekrényben!
Ebből az adagból kb. 24 db jön ki.
A tészta készítésnél ügyeljünk az állagára, (egy kalács tésztánál is lágyabbnak kel lennie)!

Hozzávalók

1 kg liszt
2 dl tej
6 dl kefir
5 dkg élesztő
2 tojás
1 evőkanál só
1 lapos evőkanál kristálycukor

Videó az elkészítésről

Kövess minket a Facebookon is!