Torta háttér
kukk
  • Vidám Évkönyv Címlap

Latte machiato + sport csokis torta recept

A recept még nem lett értékelve
  • 105 min
  • közepes
  • drága

megtekintve: 441 alkalommal

elkészítve: 21 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Szavazok

Havi receptverseny

Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik





További receptek...

Elkészítése

Alsó lap:A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a kétfajta cukorral, vízzel habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet, majd óvatosan a keményre felvert tojáshabot. Sütőpapírral bélelt tortaformában , 180 C fokra melegített sütőben megsütjük. (kb. 40 perc) tűpróba.
Krém készítése:
A tejszínt kemény habbá verjük.A tejfölt összekeverjük a cukorral, majd a habba keverjük. Kb. 1 dcl vízben feloldjuk a zselatint, felforrósítjuk,-kicsit hűl, majd apránként a krémhez adjuk, szép simára keverjük. Kétfelé vesszük a krémet: egyik feléhez megy a kávé, a másik feléhez az aroma ( vagy likőr). A kihűlt piskótát három lapba vágjuk. Az alsó lapot a fehér krémmel megtörtjük, rátesszük a második lapot, erre a kávés krém kerül. A harmadik lapot is megkenjük krémmel. Tetszés szerint díszítjük.
Felső lap:A piskótalapot a fentiek szerint megsütjük. A krémhez a vízben megfőzzük a pudingport, kihűtjük. A tejszínben feloldjuk a sportcsokit, addig melegítjük, hogy épp elolvadjon a csoki. A cukrot a margarinnal habosra keverjük. A teljesen kihűlt tejszínes csokit kemény habbá verjük, a pudingot is simára keverjük, majd a cukros margarinnal szép egynemű krémmé keverjük. A piskótát három lappba vágjuk, és betöltjük a krémet.



főzési idő: 10 min
sütési idő: 2 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Nagyon finom különleges sütemény, akár a cukrászdai. Alkalomhoz illően díszítjük.

Hozzávalók

Hozzávalók az alsó laphoz (26 cm)
6 tojás
6 kanál víz
1 csomag vaníliás cukor
180 gr cukor
150 gr finomliszt
4 kanál kakaópor
1 csomag sütőpor
A krémhez:
5 dcl Hulala
250 gr tejföl
10 dkg cukor
2 teáskanál zselatin
kevés mandula likőr ( vagy aroma)
3 teáskanál instant kávé ( vagy capuccino)
Felső lap (18 cm)
4 tojás
12,5 dkg liszt
12,5 dkg porcukor
1/2 csomag sütőpor
2 kanál kakaó
4 kanál víz
A krém hozzávalói:
1 csomag Dr.Ootker csokoládés pudingpor
2,5 dcl víz
2 dcl Hulala
2 db sportcsoki
10 dkg ráma margarin
15 dkg cukor
rum, vagy rumaroma

Kövess minket a Facebookon is!