megtekintve: 8 528 alkalommal
elkészítve: 217 alkalommal megfőztem én is
A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk, és 1-2 órát hűvös helyen pihentetjük.
Utána 4-5 mm-re kinyújtjuk, és kerek kiszúróval kiszúrjuk. Minden második korongot megkenjük tojással, tetejére tört diót szórunk.
180 C fokos sütőben szép rózsaszínűre sütjük, kb. 15 perc alatt.
Ha kihűlt, egy korongot megkenünk lekvárral, a másikkal beborítjuk.
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Mehet a dobozba, sokáig elálló, omlós sütemény.
20 dkg liszt
10 dkg őrölt dió
1/2 csomag sütőpor
kis reszelt citromhéj
15 dkg margarin
kis só
5 dkg porcukor
1 kanál rum, vagy rum aroma
Tetejére:
tojás lekenni
egy jó marék durvára tört dió
bármilyen (sűrűbb) lekvár