Marlenka háttér
kukk
  • Vidám Évkönyv Címlap

Linzi koszorú recept

A recept értékelése: 3,0 pont
  • 75 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 1 630 alkalommal

elkészítve: 34 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk, és 1-2 órát hűvös helyen pihentetjük.
Utána 4-5 mm-re kinyújtjuk, és kerek kiszúróval kiszúrjuk. Minden második korongot megkenjük tojással, tetejére tört diót szórunk.
180 C fokos sütőben szép rózsaszínűre sütjük, kb. 15 perc alatt.
Ha kihűlt, egy korongot megkenünk lekvárral, a másikkal beborítjuk.

hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Mehet a dobozba, sokáig elálló, omlós sütemény.


Hozzávalók

20 dkg liszt
10 dkg őrölt dió
1/2 csomag sütőpor
kis reszelt citromhéj
15 dkg margarin
kis só
5 dkg porcukor
1 kanál rum, vagy rum aroma

Tetejére:
tojás lekenni
egy jó marék durvára tört dió
bármilyen (sűrűbb) lekvár

Kövess minket a Facebookon is!