Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

MÁKOSGUBA TORTA VANÍLIA KRÉMMEL recept

A recept értékelése: 3,0 pont
  • 45 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 8 528 alkalommal

elkészítve: 263 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

ELKÉSZÍTÉS

A mákot ledaráljuk, a kifliket felkarikázzuk, a tejet és a vajat összemelegítjük. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, és a langyos, vajas tejhez öntjük, majd lassú tűzön kicsit besűrítjük.
A darált mákhoz hozzáreszeljük a citromhéjat, beleszórjuk az őrölt szegfűszeget, majd az egészet a tejes folyadékhoz keverjük. Ráöntjük a kiflikarikákra és várunk kicsit, míg a kifli felveszi a folyadékot.
Egy 24 cm-es, kapcsos tortaformát vajjal kikenünk, és belenyomkodjuk a kiflis masszát, majd 170 fokon, 20-25 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tojássárgákat jól kikeverjük a cukorral, vaníliával és a pudingporral, majd a forró tejhez adjuk, úgy, hogy először egy kis merőkanállal belekeverünk, és csak ezután öntjük az egészet a tejhez, majd sűrűre főzzük. Megvárjuk míg kihűl, majd 15 dkg vajjal jól kikeverjük.
Ezt a krémet simítjuk a szintén kihűlt mákos guba tetejére, és pár órára hűtőbe tesszük mielőtt a habot rányomjuk a tetejére. A tejszínhabot felverjük egy evőkanál porcukorral és a zselatinfixszel, habzsákba rakjuk és halmokat nyomunk a torta tetejére. Díszítésnek megszórjuk szemes mákkal.

sütési idő: 25 min
hőfok: 170 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács

Aki szereti a mákos gubát annak ajánlom próbálja ki a tortát,mert csodálatos látványt,és fantasztikus ízvilágban lesz része.

Hozzávalók

HOZZÁVALÓK
12 db vajas kifli
1 liter tej
3 db tojássárgája
10 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg cukor ( nálam nyírfacukor)
15 dkg darált mák
1 db citrom reszelt héja
1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
10 dkg mazsola ( opcionális )
Krém :
4 db tojássárgája
1 csomag vaníliás pudingpor
2 csomag vaníliáscukor ( nálam 2 tk. vaníliaesszencia)
8 dkg cukor ( nálam fruktóz)
4 dl tej
15 dkg vaj
Tetejére :
3 dl tejszínhab
1 ek porcukor ( nálam por nyírfacukor)
1 csomag zselatinfix
mák a díszítéshez

Kövess minket a Facebookon is!