Grill ételek
kukk
  • Vidám Évkönyv 2018

Máktorta recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 45 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 1 402 alkalommal

elkészítve: 20 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Arizs65

Elkészítése

Előkészítés:
A mazsolát meglocsoljuk a rummal, és fél dl vízzel. A tojásokat kettéválasztjuk. A lisztet összekeverjük a mákkal. Az almát meghámozzuk, húsát vékony gerezdekre vágjuk.

Elkészítés:
1. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a cukor felével, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal. Hozzákeverjük egyenként a tojássárgákat, majd a mákkal összekevert lisztet, és sima masszává dolgozzuk össze.
2. A tojásfehérjéből a maradék cukorral kemény habot verünk, és lazán a mákos masszához keverjük. Végül a lecsepegtetett mazsolát is beleforgatjuk.
3. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Kikenünk vajjal egy kb. 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, beszórjuk liszttel, és beleöntjük a masszát. Az almával csillag alakban díszítjük a tetejét. Sütőben kb. 40-45 percig sütjük.
4. Ha kihűlt, kivesszük a formából és porcukorral megszórjuk.

sütési idő: 45 min
hőfok: 200 °C

Személyes jó tanács

1 szelet: 289 kcal

Hozzávalók

12 szelethez:

5 dkg mazsola
1 ek. rum
6 tojás
6 dkg liszt
20 dkg darált mák
1 savanykás alma
15 dkg vaj
20 dkg kristáycukor
1 tasak vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja

Kövess minket a Facebookon is!