megtekintve: 11 304 alkalommal
elkészítve: 241 alkalommal megfőztem én is
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a sárgáját, végül a sütőporral elkevert lisztet.
A masszát sütőpapírral bélelt kb. 30x30 cm-es tepsibe simítjuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
A krémhez 2 dl tejet a cukorral felforralunk, majd besűrítjük a maradék tejben elkevert vaníliás pudingporral. Kihűtjük, kihabosítjuk a puha vajjal, túróval és a citromlével.
A kihűlt lapot egy sütőpapírra fordítjuk, majd egyenletesen elkenjük rajta a krémet. Megszórjuk 15 dkg málnával, és a tiszta sütőpapír segítségével szorosan feltekerjük. Hűtőszekrénybe tesszük dermedni, tálalás előtt friss málnával díszítjük, megszórhatjuk porcukorral.
sütési idő: 8 min
hőfok: 180 °C
215 kcal/szelet
A piskótához:
5 tojás
10 dkg cukor
fél csomag sütőpor
12,5 dkg liszt
A krémhez:
2,5 dl tej
10 dkg cukor
fél csomag vaníliás pudingpor
10 dkg vaj
15 dkg túró
fél citrom leve
15 +5 dkg friss málna