rejtvénylapok
kukk
  • Vidám Évkönyv 2018

Mandulakrémes szelet recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 60 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 1 745 alkalommal

elkészítve: 37 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Arizs65

Elkészítése

1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd beletesszük a tojássárgáját is. Beleforgatjuk a sütőporral és darált mandulával elkevert lisztet.
2. A masszát egy kb. 30x30 cm-es, sütőpapírral fedett sütőlemezen egyenletesen elkenjük, majd 170°C-ra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük.
3. A krémhez 2 dl tejet felforralunk a cukorral, majd besűrítjük az 1 dl tejben elkevert vaníliás pudingporral. Kihűtjük, ezután jól átkeverjük. Kihabosítjuk a puha Rama Vajas Ízzel, a darált mandulával és a likőrrel.
4. A kihűlt piskótát 3 egyenlő részre vágjuk, majd két rétegben betöltjük a krémmel úgy, hogy az oldalára és a tetejére is hagyjunk.
5. Az oldalát száraz serpenyőben megpirított mandulával beszórjuk, a tetejére is teszünk. Hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
6. Az olvasztott étcsokoládét csillag alakban sütőpapírra csurgatjuk, kidermesztjük. Tálalás előtt a csokoládédíszeket beletűzdeljük a sütemény tetejére.

sütési idő: 12 min
hőfok: 170 °C

Személyes jó tanács

Kalória: 6402 kcal / egész pite

Hozzávalók

Kb 14-16 szelethez:

A piskótához:
6 tojás
12 dkg cukor
fél csomag sütőpor
8 dkg darált mandula
10 dkg liszt

A krémhez:
3 dl tej
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg Rama Vajas Íz
5 dkg darált mandula
fél dl amaretto likőr

A díszítéshez:
10 dkg pirított szeletelt mandula
5 dkg étcsokoládé

Kövess minket a Facebookon is!