Grill ételek
kukk
  • Receptnaptár 2018

Meggyes-gesztenyés alagút recept

A recept értékelése: 4,3 pont
  • 60 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 1 753 alkalommal

elkészítve: 27 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Arizs65

Elkészítése

1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből a cukorral kemény habot verünk, majd beletesszük a sárgáját, végül beleforgatjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet.

2. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre kb. 20×30 cm-es lapot kenünk a masszából, majd 170 °C-ra előmelegített sütőben 6-8 perc alatt megsütjük. Ne száradjon ki, mert akkor törik.

3. Az alagútformát (kenyérformát) átlátszó fóliával kibéleljük. A formába belehajtjuk a piskótalapot, a felesleges részt levágjuk és félretesszük, ez lesz az alagút talpa.

4. A töltelékhez a tejből, cukorból és a vaníliás pudingporból hagyományos módon pudingot főzünk, majd kihűtjük. Ha kihűlt, kihabosítjuk a gesztenyemasszával és a puha Rama Vajas Ízzel, majd belekeverjük a lecsöpögtetett meggyet.

5. A krémből 2 evőkanálnyit félreteszünk, a többit a piskótával bélelt formába töltjük. Befedjük a félretett piskótával, majd hűtőszekrénybe tesszük dermedni.

6. 6. Kiborítjuk a formából, majd vékonyan bevonjuk a félretett krémmel, és megszórjuk csokoládéforgáccsal. Tálalás előtt gőz felett vagy mikróban megolvasztott étcsokoládéba mártott gesztenyegolyókkal díszítjük.

sütési idő: 8 min
hőfok: 170 °C

Személyes jó tanács

Kalória: 383 kcal/szelet

Hozzávalók

10-12 SZELETHEZ
A piskótához:
3 tojás,
6 dkg cukor,
6 dkg liszt,
1 teáskanál sütőpor,
1,5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor

A töltelékhez:
4 dl tej,
15 dkg cukor,
1 csomag vaníliás pudingpor,
25 dkg cukrozott gesztenyemassza,
10 dkg magozott meggy,
20 dkg Rama Vajas Íz

A díszítéshez:
5 dkg étcsokoládé,
5 dkg étcsokoládéból készült forgács,
5 dkg gesztenyemassza

Kövess minket a Facebookon is!