Marlenka háttér
kukk
  • Vidám Évkönyv Címlap

Meggyes kuglóf citromos mázzal recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 75 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 2 113 alkalommal

elkészítve: 43 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Arizs65

Elkészítése

A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az egész tojásokat és a tejfölt, majd belekeverjük a sütőporral elegyített lisztet. Végül beleforgatjuk a magozott meggyet.
A formát kivajazzuk, kilisztezzük, megtöltjük a masszával, majd 160 °C-ra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, kihűtjük.
A díszítéshez gőz fölött sűrűre főzzük a tojásfehérjét a porcukorral és a citromlével (5-6 perc), és még melegen a kuglóf tetejére csurgatjuk.

sütési idő: 40 min
hőfok: 160 °C

Személyes jó tanács

Készíthetjük magozott friss vagy befőtt meggyel vagy cseresznyével is.

Hozzávalók

30 dkg puha vaj
30 dkg porcukor
3 tojás
1 dl tejföl
fél csomag sütőpor
35 dkg liszt
20 dkg magozott meggy

A díszítéshez:
1 tojásfehérje
15 dkg porcukor
fél citrom leve

Kövess minket a Facebookon is!