Grill ételek
kukk
  • Vidám BALATON

Meggyes Lepény recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 90 min
  • egyszerû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 2 326 alkalommal

elkészítve: 70 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: M. Attiláné

Elkészítése

A tésztához valókat összegyúrjuk, és legalább egy órára, de még jobb, ha egy éjszakára hideg helyre rakjuk.
Másnap két darabra vágjuk. és az egyiket kinyújtjuk, kibélelünk vele egy közepes nagyságú tepsit. Meghintjük a darált dió vagy a zsemlemorzsa felével, és ráterítjük a megtisztított kimagozott meggyet.
A cukrot rászórjuk, és a darált dió vagy zsemlemorzsa maradékával meghintjük. Befedjük a másik darab, szintén lappá nyújtott tésztával, és a tojásfehérjével megkenjük. Villával megszurkáljuk, és a durvára vágott dióval meghintjük.
A forró sütőbe tolva, erős lángon megsütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágva rakjuk tálra.

sütési idő: 40 min

Hozzávalók

Tésztához:

35 dkg finomliszt

25 dkg Ráma margarin

2 tojássárgája

1 ek. porcukor




Töltelékhez:

1 kg meggy

10-15 dkg cukor (a meggy édességétől függően)

10 dkg darált dió, vagy ennek megfelelő mennyiségű zsemlemorzsa

Őrölt fahéj


Tetejére:

1 tojásfehérje

5 dkg durvára vágott dió

Kövess minket a Facebookon is!