Marlenka háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Narancskrémes narancsos csokitorta recept

A recept értékelése: 2,2 pont
  • 60 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 478 alkalommal

elkészítve: 13 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Szavazok

Havi receptverseny

Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik





További receptek...

Elkészítése

Elkészítés: a tojásokat ketté választjuk.

A fehérjét csipet sóval elkezdjük felverni amikor a hab duplájára nő akkor apránként hozzáadjuk a 4 evőkanál kristálycukrot és kemény habbá verjük.

A tojássárgájához hozzáadjuk a barna cukrot,a vizet, a kakaóport és az olvasztott vajat és robotgéppel habosra felverjük.

Majd a kikevert tojásárgályához hozzáadjuk a lisztet összekeverjük veszünk ki a tojásfehérje habból fellazítjuk a tésztát .

Végezetül apránként laza mozdulatokkal beleforgatjuk a maradék tojásfehérjehabot.

Veszünk egy 24 cm átmérőjű tortaformát kikenjük olajjal az alját kibéleljük sütőpapírral így nem ragad bele a tészta alja könnyebb lesz kivenni ha kisült a torta.

Belesimítjuk a tortaformába a piskótát és 180 c előmelegített sütőbe toljuk kb 20-25 percre .Tűpróbával ellenőrizzük,hogy megsült-e a torta.

Ha megsült a torta akkor rácsom kihűtjük,majd 3 részre vágjuk.

De előtte amíg hűl a torta addig elkészítjük a krémet.

A tejszínt felverjük kemény habbá verjük , a mascarponéhez hozzáadjuk a porcukrot,a narancshéjat,a narancslevét és alaposan kikeverjük,majd a tejszínhabbal fellazítjuk és összekeverjük.

Veszünk egy habzsákot belekanalazzuk a krémet .

Egy tortatartóra rátesszük az első torta karikát és a habzsák segítségével megtöltjük.majd ráhelyezzük a következő tortakarikát szintén nyomunk rá narancskrémet majd befedjük a harmadik tortakarikával .

És a maradék narancskémmel bevonjuk az egész csokitortát.

A tejét dekor cukorral ,arany gyönggyel csoki lapokkal és kandírozott cseresznyével díszítjük.

Kb 2 órára hűtőbe tesszük ,hogy a krém megszilárduljon.

sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C

Személyes jó tanács

A tejszínt felverés előtt nagyon hűtsük le.Mert Így biztos feltudjuk verni kemény habbá.

Hozzávalók

Hozzávalók: 6 egész tojás, 2 evőkanál barna cukor, 4 evőkanál kristálycukor,csipet só, 6 evőkanál liszt, 1 evőkanál reszelt narancshéj, 2 evőkanál vaj,2 evőkanál víz,2 evőkanál holland kakaópor.

A krém hozzávalói: 250 g mascarpone , 3 dl cukrász tejszín, 2 evőkanál porcukor ,1 púpos evőkanál reszelt narancshéj,és egy fél narancsleve.

Díszítéshez: Dekor cukor karácsfa, csokilapok és arany gyöngyök.

Kövess minket a Facebookon is!