rejtvénylapok háttér
kukk
  • Vidám Évkönyv Címlap

Néger Kocka Glutén&Tejmentes recept

A recept értékelése: 3,0 pont
  • 75 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 184 alkalommal

elkészítve: 7 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Koni83

Szavazok

Havi receptverseny

Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik





További receptek...

Elkészítése

- A tojássárgáját kikavarjuk a cukorral, margarinnal és a többi hozzávalót is fokozatosan hozzá keverjük!
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 170 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük!
Közben a tojásfehérjét a cukorral és a citrom levével kemény habbá verjük vízgőz felett! A kisült, kihűlt tészta tetejét megkenjük barack dzsemmel és rárakjuk a kemény habot majd elkészítjük a kakaót, amit lassú tűzön összefőzűnk és amint kihűlt a hab tetejére rakjuk!
Kb. 20 percet pihentetjük hűtőben!

főzési idő: 10 min
sütési idő: 30 min
hőfok: 170 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Hozzávalók

Recept:
Hozzávalók:
Tészta
- 3 db M-es tojássárga
- 80 g cukor
- 60 g puha margarin
- 5 g sütőpor
- 2 evk. Kakaópor
- 100 ml mandula tej
- 150 g Schär mix B
- Sárgabarack dzsem a kisült tészta tetejére!
Hab
- 3 tojásfehérje
- 100 g porcukor
- fél citrom leve
Kakaó
- 3 cl mandula tej
- 2 evk. kakaópor
- 60 g porcukor
- 20 g margarin
- pici rumaroma is mehet bele


További receptek

Kövess minket a Facebookon is!