Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Nyári kapros zöldbab leves recept

A recept értékelése: 3,0 pont
  • 30 min
  • könnyû
  • nagyon olcsó

megtekintve: 3 684 alkalommal

elkészítve: 94 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: csobánotília

Elkészítése

Elkészítése:
A megtisztított megmosott zöldbabot annyi vízben, hogy ellepje odatesszük főni 1 evőkanál sóval.
Közben elkészítjük a rántást. Felhevített olajba beletesszük a lisztet, majd zsemle színűre pirítjuk. Oldalra húzva a tűzhelyről, beletesszük a pirospaprikát és 3 dl vízzel simára keverjük.
A zöldbab, ha roppanósra puhult ráöntjük a rántást, az összevágott kaprot és a cukrot beletesszük a levesbe. Ezután ha felfőtt a levesünk még 5 percig főzzük, kavargatjuk. Ha elzártuk a tűzhelyet ecettel ízesítjük.


Hozzávalók

Hozzávalók:
- 1 kg zöldbab
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál cukor
- 2 evőkanál 10 %-os ecet
- 0,5 dl olaj
- 2 evőkanál liszt
- 1 kávéskanál piros paprika
- 1 kiscsokor kapor

Kövess minket a Facebookon is!