Marlenka háttér
kukk
  • Vidám Évkönyv Címlap

Olasz ribizli torta recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 45 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 57 alkalommal

elkészítve: 2 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Szavazok

Havi receptverseny

Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik





További receptek...

Elkészítése

Elkészítés:veszünk egy 22-24 centi átmérőjű kerek hullámos szélű tortaformát,vagy pite formát kikenjük vajjal .

A kinyújtott tésztával kibéleljük úgy a formát ,hogy a szélei kissé túllógjón .Ezután hűtőbe rakjuk

,amíg a töltelék elkészítjük .

A desszert tölteléke a mascarponét ,a tejföllel,a cukorral a citrom reszelt héját,levét,a tojássárgájával,és vanília rúg belsejét alaposan összekeverjük .A tojás fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük és krémhez keverjük laza mozdulattal .

A kész masszát beleöntjük a tésztával bélelt formába,és egy spatula segítségével elsimítjuk a tetejét.

A sütőt 180 c előmelegítjük .

A ribizlit megmossuk leszemezzük . A torta tetejét kirakjuk a ribizli szemekkel.A széleinél túlhajló tésztát felhajtjuk a torta széléhez ,összecsipkedjük.

A sütőbe toljuk és 30 -35 perc alatt pirosra sütjük .

Ha elkészült hagyjuk kihűlni cikkekre és cikkekre vágjuk. A tetejét megszórjuk porcukorral.

sütési idő: 30 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács

A sajttortát mindig hagyjuk ki hűlni mielőtt felszeletelnénk.

Hozzávalók

Hozzávalók: 1 csomag 250 dkg nyújtott leveles tészta, 5 dkg liszt a szóráshoz, 250 dkg mascarpone krémsajt ( én laktózmenteset vettem),250 dkg tejföl,( szintén laktóz mentes) 15 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja,1 fél citrom leve, 1 rúd vanília ,2 db egész tojáscsipet só, ,25 dkg friss piros ribizli ,vaj a formához,1 evőkanál porcukor a szóráshoz.

Kövess minket a Facebookon is!