Grill ételek
kukk
  • Vidám BALATON

Őszibarackos tortácskák recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 30 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 1 636 alkalommal

elkészítve: 31 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Arizs65

Elkészítése

A mélyhűtött leveles tésztalapokat felengedjük. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük, a tepsit sütőpapírral kibéleljük. A vajat felolvasztjuk, és kissé hűlni hagyjuk.
Egy réteg tésztalapot óvatosan a munkalapra fektetünk. Leheletvékonyan, de egyenletesen megvajazzuk.
A lapra kb. 12 cm átmérőjű körlapot rajzolunk. A lapból éles késsel kivágjuk a korongokat. A maradék 3 tésztalapot ugyanígy előkészítjük és a tepsibe rakjuk őket.
Az őszibarackokat megmossuk, és vékony gerezdekre szeljük, és a citromlével megöntözzük. A kis tortalapokon vékonyan eligazgatjuk az őszibarackgerezdeket. A cukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük, és a gyümölcsökre szórjuk.
Kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük, közben a cukor enyhén karamellizálódik. Kivesszük a sütőből, és tálalótálra tesszük. Melegen vagy langyosan, tejszínhabbal, lekvárral esetleg egy gombóc fagylalttal kínáljuk.

sütési idő: 15 min
hőfok: 200 °C

Személyes jó tanács

Barack helyett más keményebb húsú gyümölcsöt is használhatunk.

Hozzávalók

4 mélyhűtött leveles tésztalap
3 dkg vaj
2 kiskanál darált mandula
4 érett őszibarack
2 kiskanál citromlé
2 kiskanál cukor
1/2 kiskanál őrölt vanília
tejszínhab vagy lekvár tálaláshoz

Kövess minket a Facebookon is!