Grill ételek
kukk
  • Vidám BALATON

Palócleves csirkehússal recept

A recept értékelése: 2,0 pont
  • 60 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 8 369 alkalommal

elkészítve: 61 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Báró úr

Elkészítése

A húst, a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A zöldbabot 2-3 cm-es darabokra vagdaljuk, a burgonyát és a répát felkockázzuk, a petrezselymet felaprítjuk.
Az hagymát üvegesre pároljuk az olajon, hozzátesszük a kockára vágott húst és rövid ideig pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, meghintjük őrölt köménnyel, és beletesszük a babérlevelet. Az egészet felöntjük 1,5 l vízzel, és lefedve főzzük.
Amikor a hús már félig megpuhult, hozzáadjuk a burgonyát, a répát és a zöldbabot, majd lefedve puhára főzzük.
A lisztből és a tejfölből habarást készítünk, majd behabarás után 5 percig forraljuk még és kész is a finomság.

főzési idő: 45 min

Hozzávalók

60 dkg csirkemell
40 dkg zöldbab
2 dl tejföl
2 db burgonya
2 db sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
1 petrezselyem
1 kávéskanál pirospaprika
1 mokkáskanál őrölt kömény
1 evőkanál liszt
olaj
bors

Kövess minket a Facebookon is!