rejtvénylapok
kukk
  • Vidám BALATON

Rácsos-omlós meggyes recept

A recept értékelése: 4,4 pont
  • 45 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 1 050 alkalommal

elkészítve: 27 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Katrin

Elkészítése

A lisztet és a fél csomag sütőport egy tálba öntjük, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a vajat, a
tojást, majd összegyúrjuk a tésztát. Kis labdát formázunk belőle, celofánba csomagoljuk, és 20-30 percre hűtőben tesszük. Előmelegítjük a sütőt. A tészta kb. 1/3-át félretesszük, a többit pedig kinyújtjuk, s egy kiolajozott, kilisztezett tepsibe rakjuk a nyújtófa segítségével.
A tésztára szórjuk a grízt, hogy a meggy levét felvegye. Majd a kinyomkodott, becukrozott meggyet rászórjuk, s majd a maradék tésztából kis vékony rudakat formázunk és ráhelyezzük a meggyre, mint rácsos formát. A rácsokat bekenjük 1 tojás sárgájával.
A meleg sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, akkor összekockázzuk, megszórjuk porcukorral, tányérra helyezzük, s fogyasztható!

sütési idő: 30 min
hőfok: 180 °C

Hozzávalók

30 dkg liszt
fél csomag sütőpor
15 dkg olvasztott vaj
2 evőkanál cukor
1 evőkanál tejföl
1 egész tojás
csipet só
1 evőkanál gríz

A töltelékhez:
1 kg magozott meggy
3 evőkanál cukor
1 mokkáskanál fahéj
A rácsokat bekenjük 1 tojás sárgájával
Tetejére kb. 1 evőkanál porcukor

Kövess minket a Facebookon is!