rejtvénylapok
kukk
  • Vidám BALATON

Rántott saslik recept

A recept értékelése: 3,9 pont
  • 45 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 4 889 alkalommal

elkészítve: 64 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A hozzávalókat felkockázom, majd felszúrom a saslikpálcára, utána elkészítem a panírt-palacsintatésztát.Mielőtt kisütöm a felszúrt saslikot egy kis lisztbe forgatom és ezután mártom bele a palacsintatésztába. Utána olajat forrósítok fel egy megfelelően széles lábasban vagy serpenyőben és aranybarnára kisütöm benne a saslikot. Lehet csak salátával, savanyúsággal fogyasztani,de bármilyen köret készíthető mellé.

főzési idő: 30 min
sütési idő: 8 min
hőfok: 170 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Előfordul, hogy a sütéshez használt serpenyőnk nincs olyan széles, mint a saslikpálca,ilyenkor ha bambuszpálcát használunk, akkor lehet belőle letörni és így elférnek a sütés közben a serpenyőben.
A hozzávalóknál nem írtam konkrét mennyiséget, mert az étkezők számától függően emelhető a hozzávalók mennyisége.

Hozzávalók

Csirkemell
Sajt
Gomba
Hagyma
Főtt császárszalonna

A panír-palacsinta tészta hozzávalói:

Tojás
Tej
Liszt

Olaj a kisütéshez

Kövess minket a Facebookon is!