rejtvénylapok háttér
kukk
  • Vidám Évkönyv Címlap

Ribiszkés muffin recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 45 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 1 919 alkalommal

elkészítve: 34 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Arizs65

Elkészítése

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A papírkosárkákat a muffinsütő mélyedéseibe helyezzük.
A kétféle lisztet egy tálba szitáljuk és hozzákeverjük a sütőport és a sót.
Megmossuk a ribiszkét, szárazra itatjuk, villával leszemezzük a fürtökről, és lazán a liszthez keverjük.
Megolvasztjuk a vajat, és hűlni hagyjuk, majd egy tálban a cukorral, a tojással és a tejjel jól összekeverjük. A masszát a lisztes keverékhez öntjük, de a hozzávalókat éppen csak összevegyítjük.
Kiskanállal a masszát a papírkosárkákba töltjük, de csak a kétharmadukig, mert a cipócskák megduzzadnak. 18-20 percig sütjük az előmelegített sütőben, amíg a tetejük megrepedezik, és szép barnára pirul. Kivesszük a tepsit a sütőből, és süteményes rácsra tesszük. Várunk egy kicsit, majd a süteményeket kiemeljük a tepsiből, és azonnal tálaljuk.

sütési idő: 19 min
hőfok: 200 °C

Személyes jó tanács

A teljes kiőrlésű és a sima búzaliszt helyett használhatunk kizárólag BL112-es lisztet.

Hozzávalók

12 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
8 dkg liszt
2 kiskanál sütőpor
1 csipet só
15 dkg ribiszke
6 dkg vaj
6 dkg barna cukor
1 tojás
2 dl tej
sütőpapír kosárkák

Kövess minket a Facebookon is!