Torta háttér
kukk
  • Vidám Évkönyv Címlap

Rigoletto recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 60 min
  • egyszerû
  • nagyon olcsó

megtekintve: 6 630 alkalommal

elkészítve: 71 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: kovigyrogy

Elkészítése

Tészta:
1. A lisztet elkeverjük a sütőporral.
2. A cukrot, vajat és az egész tojásokat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és összedolgozzuk.
3. Nyújtódeszkára rakjuk amit alaposan belisztezünk, átgyúrjuk és késhát vastagságúra nyújtjuk. (kb.2-3 mm). A feléből 5 cm-es a másik feléből 3,5 cm-es korongokat szaggatunk ki.
4. A nagyobbik korongot vékonyan megkenjük házi sárgabarack lekvárral és a diós krémből kis halmok rakunk rá, majd ráhelyezzük a kisebb korongot.
5. Előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 percig sütjük. Ne pirítsuk meg! Forrón porcukorral meghintjük.

Töltelék:
A darált diót, cukrot, vaníliás cukrot pár kanál forró tej hozzáadásával sűrűvé dolgozzuk.

sütési idő: 15 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés

Hozzávalók

tészta:
40 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
15 dkg cukor
2 db tojás
15 dkg vaj

töltelék:
15 dkg dió (darált)
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 ek tej
2 teáskanál házi sárgabaracklekvár
2 ek porcukor

Kövess minket a Facebookon is!