Torta háttér
kukk
  • Vidám Évkönyv Címlap

Rumos csokigolyók recept

A recept még nem lett értékelve
  • 60 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 455 alkalommal

elkészítve: 9 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

Gőz fölött felolvasztjuk a fele csokoládét a tejszínnel.Ráöntjük az összemorzsolt piskótára, hozzáadjuk a cukrot, kakaót, és a rumot. Egynemű masszává dolgozzuk. Pihentetjük, amíg teljesen kihűl. A maradék csokoládét főz fölött felolvasztjuk, a masszából kis gombócokat gyúrunk, és a csokoládéba mártjuk. ( lehet felét fehér csokiba mártani). Ha megdermedt, lehet ellenkező színű csokival díszíteni.

főzési idő: 5 min

Hozzávalók

25dkg piskóta (lehet babapiskóta is)
30 dkg étcsokoládé
1 dcl főzőtejszín
2 kanál kakaó
ízlé szerint cukor
rum, vagy aroma

Kövess minket a Facebookon is!