rejtvénylapok
kukk
  • Vidám BALATON

Rumos meggyes csokis kocka recept

A recept értékelése: 3,8 pont
  • 60 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 980 alkalommal

elkészítve: 24 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A tésztához: a tojássárgát a cukorral kikeverjük hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd a keményre vert tojásfehérje habot. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 C fokon megsütjük. ( 30x24 cm tepsi).
A krémhez: A pudingport a tojások sárgájával simára keverjük, hozzáadjuk a vizet, majd sűrűre főzzük. Kihűtjük. A margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt pudingot. Utána a krémet elfelezzük, az egyikbe belekeverjük a kakaót és a rumot. A kihűlt tésztát lapjában kettévágjuk, az egyiket visszatesszük a tepsibe, megkenjük a kakaós krémmel, kirakjuk az előzőleg rumba áztatott,- és lecsepegtetett meggyel, rákenjük a fehér krémet, majd beborítjuk a másik lappal. Óvatosan lenyomtatjuk. Végén a keményre felvert tejszínhabot a lap tetejére kenjük, csokival díszíthetjük.

főzési idő: 15 min
sütési idő: 20 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Igazi ünnepi sütemény !

Hozzávalók

5 tojás
25 dkg cukor
3 kanál kakaó
1 csomag vaníliás cukor
1 dcl olaj
1 dcl tej
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
A krémhez:
6 tojássárga
18 dkg cukor
2 csomag tejszín ízű pudingpor
7 dcl víz
25 dkg margarin
3 kanál kakaó
rum, vagy aroma
350 gr meggy ( befőtt)
Tetejére:
400 ml tejszín ( Hulala)

Kövess minket a Facebookon is!