Grill ételek
kukk
  • 110 szókereső címlap

Rumos rombuszok

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 45 min
  • könnyû
  • drága

megtekintve: 1 735 alkalommal

elkészítve: 20 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: kovigyrogy

Elkészítése

Tészta:
1. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük szinte fehéredésig. Majd hozzáadjuk az olvasztott,de nem meleg csokoládét,a darált diót,a rumba vagy rumaromába áztatott zsemlemorzsát,végül a kemény habbá vert fehérjéket.
2.Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
3.Ha kihűlt elkészítjük a tetejére a mázat.
4.Hagyjuk megszáradni a mázat( 4-5 óra) csak utána szeleteljük.

Máz:
A porcukrot a rummal vagy rumaromával mixerrel 5 percig keverjük,majd egyenletesen elsimítjuk a tészta tetején.

sütési idő: 30 min
hőfok: 170 °C
sütési mód: légkeverés

Hozzávalók

Tészta:
10 db tojás
20 dkg cukor
30 dkg csokoládé (olvasztott)
20 dkg dió (darált)
10 dkg zsemlemorzsa
3 ek rum vagy rumaroma

Máz:
30 dkg porcukor
10 ek rum vagy rumaroma

Kövess minket a Facebookon is!