megtekintve: 4 395 alkalommal
elkészítve: 103 alkalommal megfőztem én is
A harcsafilét vágjuk fel kisebb kockákra, majd facsarjuk rá a citromlevet, ízlés szerint sózzuk, őröljünk rá színes borsot, és szórjuk meg a hal fűszerkeverékkel. Ezután óvatosan forgassuk össze, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek átjárják.
A kuglóf formát béleljük ki a szeletelt baconnel úgy, hogy a belső, és a külső szélén is túllógjon.
Egy tálba üssük bele a tojásokat, majd adjuk hozzá a tejfölt, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a pirospaprikát, egy kevés sót, majd keverjük simára.
Ezután adjuk hozzá a lisztet, és szintén keverjük simára a masszát, majd keverjük hozzá a reszelt sajtot is.
A formában lévő baconre kanalazzuk rá a fele masszát, majd rakjuk rá az előzőleg befűszerezett harcsát, és az asztalt szilvát.
Ezután kanalazzuk rá a maradék masszát, majd hajtogassuk rá a sütőforma két szélén túllógó bacont.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 1 óra alatt, süssük szép pirosra. Ezután vegyük ki a sütőből, majd egy óvatos mozdulattal fordítsuk át egy sütőpapírral bélelt tepsire, és tegyük vissza még kb. 10 percre a sütőbe, hogy a felülre került bacon is szép pirosra süljön.
sütési idő: 70 min
hőfok: 160 °C
sütési mód: légkeverés
Ameddig a felfújt sül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet. Én krumplipürét készítettem, mert szerintem az illik hozzá a legjobban.
Hozzávalók egy kuglóf formához:
50 dkg afrikai harcsafilé
40 dkg szeletelt bacon
20 dkg aszalt szilva
25 dkg füstölt sajt
4 db tojás (nagy)
10 dkg liszt (8 ek)
2 dl tejföl
1 csokor petrezselyemzöld
1 tk hal fűszerkeverék
só
őrölt színes bors
1 mk pirospaprika
1/2 citrom leve