Grill ételek
kukk
  • Vidám BALATON

Sonkás sajttekercs recept

A recept értékelése: 3,0 pont
  • 45 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 2 684 alkalommal

elkészítve: 27 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

Egy tepsibe sütőpapírt helyezünk, amire ráfektetjük a sajtszeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymást. Ráreszeljük a trappistasajtot, és 2 percre előmelegített sütőbe tesszük, de éppen csak annyira, hogy a sajtok egymáshoz tapadjanak. A tojást keményre főzzük, majd a sárgáját kivesszük. A tojás fehérjét apró kockára vágjuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk és a sajtkrémhez keverjük, majd pici sóval, és fehérborssal ízesítjük. A tojás sárgáját a vajjal és a mustárral jól elkeverjük és szintén kevés sóval és borssal ízesítjük. A sajtlapokra először a tojásfehérjés masszát kenjük rá egyenletesen, majd az egészet befedjük a sonkaszeletekkel. Ezt követően a tojássárgás keveréket kenjük a sonkára, és az egészet óvatosan feltekerjük, majd hűtőszekrénybe tesszük. Éles késsel szeleteljük, és pirítóssal tálaljuk.

Hozzávalók

- 12 szelet lapsajt
- 10 szelet gépsonka
- 10 dkg trappistasajt
- 10 dkg sajtkrém
- 5 tojás
- 10 dkg vaj
- 1 cs petrezselyemzöld
- 1 tk mustár
- só, fehérbors

Kövess minket a Facebookon is!