Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Sós-stangli recept

A recept értékelése: 4,1 pont
  • 45 min
  • egyszerû
  • olcsó

megtekintve: 41 031 alkalommal

elkészítve: 306 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Katrin

Elkészítése

A hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd pedig kinyújtjuk kb. fél cm vastagságúra.
Derelyevágóval vékony kis rudakat vágunk belőle és utána a sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, szépen sorban belerakosgatjuk.
A tojást egy bögrébe feltörjük, elkeverjük, majd a vékony rudakat bekenegetjük a tojással.
Közben a sütőt bemelegítjük. Rászórjuk a tojásra a reszelt sajtot, lenmagot, szezámmagot, vagy köménymagot, ki mit szeret. Lehet vegyesen is. Kb. 15-20 percet sütjük közepes hőfokon.
Ha kezd színesedni, akkor elkészült.
Kivesszük a sütőből és tányérra szedjük a sós stanglikat.
Már langyosan is finom...

sütési idő: 20 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

20 percnél tovább nem érdemes sütni, mert akkor meg fog égni.

Hozzávalók

50 dkg liszt
2 teáskanál szódabikarbóna
25 dkg vaj
1 kispohár tejföl
1 db tojás
2 teáskanál só

Hozzávalók a tetejére:
1 db tojás
10 dkg reszelt sajt
5 dkg szezámmag
5 dkg lenmag
5 dkg napraforgó
5 dkg tökmag
köménymag (ha szereti valaki)

Kövess minket a Facebookon is!