Marlenka háttér
kukk
  • Vidám Évkönyv Címlap

Szalalkális süti recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 60 min
  • közepes
  • olcsó

megtekintve: 4 750 alkalommal

elkészítve: 30 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: M. Attiláné

Elkészítése

Egy edényben a kristálycukrot karamellízaljuk, felengedjük a feketekávéval, jól összeforraljuk, majd hagyjuk kihűlni. Ezzel gyúrjuk össze a lisztet, a tojást, a zsírt és a szalalkálit.
4 cipót készítünk belőle, a tepsi hátán egyenként közepes hőfokon megsütjük a lapokat.
(Sütés előtt a lapokat kicsit megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjanak fel)

Krém:
A lisztet a tejben felfőzzük, hagyjuk kihűlni, közben a vajat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a rumaromát, és a két krémet összedolgozzuk.
A lapokat egyenként megkenjük a krémmel. A mázhoz a porcukrot a tojásfehérjével és a citromlével jól kikeverjük, és ezzel kenjünk meg a tetejét.
Egy napig hideg helyen, vagy hűtőben hagyjuk állni, hogy a lapok jól megpuhuljanak.
Hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.

sütési idő: 40 min

Hozzávalók

Tésztához:
6 dkg. kristálycukor
1 dl. lefőzött feketekávé
40 dkg. liszt
1 tojás
5 dkg. zsír
1 dkg. szalalkáli

Krémhez:
3 ek. liszt
3 dl. tej
15 dkg. vaj
15 dkg. cukor
2 tk. rumaroma

Máz:
14 dkg. porcukor
1 tojásfehérje
1 - 2 csepp citromlé

Kövess minket a Facebookon is!