megtekintve: 9 692 alkalommal
elkészítve: 177 alkalommal megfőztem én is
a tészta hozzávalóit összegyúrjuk,közepesen lágy tésztát kapunk.Majd ketté vágjuk.kinyújt az elsőlapot a tepsi méretére az olajjal kikent tepsibe tesszük a tésztát.Megszórjuk búzadarával,majd a jól kinyomkodott reszelt almát rászórjuk a tésztára,az összevágott szilvát elosztjuk az alma tetején.megszórjuk a tetejét cukorral,és örőlt fahéjjal.Majd a tészta másik felét is kinyújtjuk és beborítjuk vele .Felvert tojással megkenjük,és villával megszurkáljuk.
180 c előmelegített sütőbe tesszük kb 30 percig sütjük,
.Ha szép pirosra megsült hűlni hagyjuk ,csak langyosan szeleteljük fel. A tetejét megszórjuk porcukorral.
sütési idő: 30 min
sütési mód: légkeverés
csak langyosan szeleteljük fel
Hozzávalók a tésztához:. 60 dkg liszt, 15 dkg margarin, 15 dkg cukor, 1 db sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 dl tejföl, 1 db tojás,csipet só.
A töltelékhez: 1 kg reszelt alma ,0,5 dkg kockára vágott szilva, 10 dkg cukor 1 evőkanál őrölt fahéj,2 evőkanál búzadara,
A kenéshez 1 db tojás.
A szóráshoz :2 evőkanál porcukor.