Grill ételek
kukk
  • 123 plusz egy vicc címlap

Szívtorta recept

A recept értékelése: 4,3 pont
  • 45 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 447 alkalommal

elkészítve: 12 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Szavazok

Havi receptverseny

Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik





További receptek...

Elkészítése

Elkészítés a tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához hozzá adjuk a barna cukrot ,a vaníliás cukrot ,az olvasztott vajat,a vizet ,és fehéredésik keverjük,majd beleforgatjuk a kakaóport is ,ezzel is alaposan kikavarjuk.

A tojás fehérjét a csipet sóval elkezdjük felverni ,amikor felhabosodott akkor apránként hozzá adjuk a cukrot,és kemény habbá verjük.

A kikavart tojássárgájába bele öntjük a lisztet összekeverjük,majd a tojás fehérje habból teszünk bele 2-3 kanállal és fellazítjuk a masszát,ilyenkor bátran keverhetjük a habbal .Végezetül a többi tojás habot apránként adagoljuk ,és laza ,körkörös mozdulatokkal beleforgatjuk a masszába.

Egy szív alakú sütő formát kikenünk olajjal ,és formára vágott sütőpapírral,és ebbe a formába simítjuk a csokis piskóta masszát.

180 c előmelegített sütőbe toljuk 15 -18 percre ,tűpróbával győződünk meg róla ,hogy biztos át sült.

Rácson hűlni hagyjuk.Amíg hűl a torta addig elkészítjük a krémet. A tejszínt felverjük kemény habbá,a erdei gyümölcsöt megszórjuk cukorral ,és balzsam ecettel,állni hagyjuk,majd egy leves szűrőn,vagy szitán átnyomjuk,át passzírozzuk.

A zselatin lapokat 4 evőkanál vízben fel oldjuk,úgy ,hogy langyosra felmelegítjük ,és lehűtjük,majd a gyümölcsléhez keverjük .A tejszínhabhoz keverjük az erdei gyümölcs sűrű levét apránként .Így szép rózsaszín lesz a tejszínünk.

A kihűlt torta tetejére simítjuk,fehér tejszín rózsákkal,és dekor cukorral díszítjük.


főzési idő: 5 min
sütési idő: 20 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács

A tejszín mindig nagyon hideg legyen ,mert különben nem lehet felverni

Hozzávalók

Hozzávalók:6 db tojás,6 evőkanál liszt,2 evőkanál barna cukor,4 evőkanál cukor, 2 evőkanál keserű kakaó,2 evőkanál víz,1 vaníliás cukor ,1 evőkanál olvasztott vaj,csipet só.

A tetejére :2,5 dl cukrász tejszín,2 db lap zselé, 30 dkg fagyasztott erdei gyümölcs,2 evőkanál cukor,1 teáskanál balzsam ecet ,dekor cukor.

Kövess minket a Facebookon is!