Marlenka háttér
kukk
  • Vidám Évkönyv Címlap

Tejfölös bableves recept

A recept értékelése: 3,8 pont
  • 90 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 2 502 alkalommal

elkészítve: 35 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: siklitimi

Elkészítése

első lépes: A babot előző este beáztatom, majd főzés előtt átöblítem. A füstölt húst ha erősen füstölt, akkor előáztatom, ha nem túl sós, akkor csak nagyobb kockákra vágom.
második lépés: A babbal együtt egy lábosba teszem. Hozzáadom a babérlevelet, a hagymát és a fokhagymát, valamint valamennyi ételízesítőt. Majd menet közben megkóstolom, mert a füstölt hústól is függ, mennyire lesz sós a leves.
harmadik lépés: Lassú tűzön lefedve főzöm, míg a bab és a hús teljesen meg nem puhul.
negyedik lépés: A tejfölt jól kikeverem, beledolgozom csomómentesre a lisztet, merek rá egy kanál forró levest. Eldolgozom azzal is, majd a tűzről félrehúzott levesbe öntöm. Átkavarom, visszateszem és még forralok rajta egyet, hogy a liszt ”nyers” íze elmenjen. Lehet tálalni.

főzési idő: 75 min

Személyes jó tanács

Aki szereti, az egy kevéske tárkonyt is morzsolhat bele.

Hozzávalók

hozzávaló 1: 40 dkg tarka bab
hozzávalók 2: 30 dkg füstölt tarja vagy comb
hozzávalók 3: 1 kicsi fej hagyma
hozzávalók 4: 1-2 gerezd fokhagyma
hozzávalók 5: 2-3 babérlevél
hozzávalók 6: 3 dl tejföl
hozzávalók 7: 1-2 ek. liszt
hozzávalók 8: ételízesítő(ízlés szerint)

Kövess minket a Facebookon is!