Marlenka háttér
kukk
  • Vidám Évkönyv Címlap

Tejszínes túrótorta recept

A recept értékelése: 4,1 pont
  • 45 min
  • egyszerû
  • olcsó

megtekintve: 1 776 alkalommal

elkészítve: 34 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Hercegnő

Elkészítése

Először készítsük el a piskótát.
Egy csipet sóval verjük kemény habbá a tojásfehérjét. Egy másik tálban keverjük ki a cukrot a tojássárgákkal. Adjuk hozzá a sütőporral elegyített lisztet, majd finoman forgassuk bele a habbá vert fehérjét. Tegyük a masszát vajjal megkent, kilisztezett tortaformába, egyengessük el, és 180 fokon 25-30 perc alatt süssük meg.
Amíg sül a piskőta, készítsük el a krémet. A túróhoz adjuk hozzá a megmosott citrom héját, levét, a vaníliás cukrot, a porcukrot és az 1 deci forró vízben feloldott zselatint. Végül dolgozzuk bele a kemény habbá vert tejszínt.
Ha kihűlt a piskóta, egy széles késsel kenjük rá a túrókrémet, és pakoljuk meg gyümölcsökkel. Végül a zselét készítsük el a zacskón lévő utasítás szerint, és öntsük le vele a tortát. Rakjuk hűtőbe, és legalább négy órán keresztül hagyjuk dermedni.

sütési idő: 30 min
hőfok: 180 °C

Hozzávalók

Tészta:
3 tojás
3 evőkanál liszt
3 evőkanál cukor
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
Krém:
25 dkg túró
25 dkg gyümölcs (mirelit is jó)
5 dl habtejszín
5 púpozott evőkanál porcukor
1 zacskó zselatin
1 citrom
Tetejére:
12 g tortazselé

Kövess minket a Facebookon is!