Marlenka háttér
kukk
  • Vidám Évkönyv Címlap

Töltött gombafejek recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 60 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 1 024 alkalommal

elkészítve: 11 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A gomba szárát kitörjük, kis zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott gomba szárát, hozzáadjuk az elkapart csirkemájat, sózzuk, borsozzuk. A beáztatott zsemlét kinyomkodjuk, hozzáadjuk a megdinsztelt gombás csirkemájat, a tojást, majd a megfűszerezett gombafejekbe töltjük. Bacon szalonnával körbe tekerjük, kiolajozott tepsibe tesszük, fóliával letakarjuk, kb. 30 percig sütjük . A fóliát levéve szép pirosra sütjük.

főzési idő: 10 min
hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Hozzávalók

4 nagyobb fej gomba
1-2 csirkemáj
1 szikkadt zsemle
fűszerek (só, bors)
kis pirospaprika
1 tojás
1 kis fej vöröshagyma
bacon szalonna

Kövess minket a Facebookon is!