rejtvénylapok
kukk
  • 123 plusz egy vicc címlap

Tyúkhúsleves házi tyúkból csigatésztával

A recept értékelése: 2,8 pont
  • 120+ min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 2 886 alkalommal

elkészítve: 15 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Báró úr

Elkészítése

A tyúkot alaposan megmossuk, és felrakjuk 5 l vízzel és sóval főni alacsony lángon.
Megpucoljuk a zöldségeket, és feldaraboljuk.
Amikor már szépen habzik, egy kis szűrővel leszűrjük.
A tyúknak általában több idő kell, kb. 1 óra főzés után belerakom a zellert. Ekkor szórunk bele pár szem fekete borsot.
1 óra múlva mehet bele a fehérrépa, kb. negyed óra múlva beledobjuk a sárgarépát.
A levest minimális lángon fedő nélkül főzzük, mert akkor kevésbé lesz zavaros, és szépen átfő minden jó lassan. Ha időközben elfő picit a leve, akkor pótoljuk, de ne feledkezzünk meg a só pótlásáról sem.
Közben megfőzzük a csigatésztát is.

főzési idő: 127 min

Hozzávalók

1 egész tyúk
2 sárgarépa
2 fehérrépa
1 kisebb zellergumó
csigatészta

szemes bors

Kövess minket a Facebookon is!