Grill ételek
kukk
  • Vidám BALATON

Varga béles recept

A recept értékelése: 2,8 pont
  • 90 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 920 alkalommal

elkészítve: 33 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A cérnametéltet enyhén sós vízben megfőzzük.
A túrót összetörjük villával, a többi hozzávalóval összekeverjük, óvatosan beleforgatjuk a lecsöpögtetett cérnametéltet.
A kisméretű tepsi alját kikenjük olvasztott margarinnal, belefektetünk 2-3 réteg réteslapot, úgy, hogy minden egyes lapot megkenünk olvasztott margarinnal.
Ráhalmozzuk a túró tölteléket, és ismét 2-3 réteg - egyenként lekent - réteslappal beborítjuk. 180 C fokra előmelegített sütőben kb. 50-55 perc alatt szép pirosra sütjük. Kockára vágva tálaljuk, tetejét porcukorral megszórjuk.

sütési idő: 50 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Régi nagy kedvenc, egy tartalmas leves után kitűnő választás.

Hozzávalók

50 dkg túró
1-2 kanál tejföl
3-4 kanál cukor
1 vaníliás cukor
kb. 15-20 dkg cérnametélt
mazsola
réteslap
kenéshez: olvasztott vaj, vagy margarin

Kövess minket a Facebookon is!