rejtvénylapok
kukk
  • 123 plusz egy vicc címlap

Varga béles, őszi változat

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 60 min
  • egyszerû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 1 133 alkalommal

elkészítve: 15 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Scarlett69

Elkészítése

A tésztát sós vízben kifőzzük. A túrót szitán áttörjük.A tojások sárgáját a vaníliás cukorral és a kristálycukor 2/3 részével habosra keverjük. Hozzáadjuk a megtisztított szőlőt, a reszelt citromhéjat, a tejfölt és az áttört túrót. Összekeverjük, és beleforgatjuk a kifőtt tésztát. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához keverjük. Egy tepsit kivajazunk, kibéleljük a réteslap felével, úgy h a lapok között kevés olajal megkenjük. Egyenletesen elosztjuk rajta a túrós masszát, majd befedjük a maradék réteslappal (a lapok között olajjal megkenjük) Tojással megkenjük a tetejét. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt, 150-160 fokon készre sütjük. Kockára vágva, porcukorral szórva tálaljuk.

főzési idő: 5 min
sütési idő: 30 min
hőfok: 160 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács

Az eredeti varga béles, mazsolával készül, azzal is nagyon finom, de nálam az a téli variáció. Nagyon finom még eperrel és szilvával is.

Hozzávalók


1 kg túró
25 dkg cérnametélt
1 csomag réteslap (6lapos)
3 db tojás
1 darab citrom reszelt héja
3 dl tejföl
25 dkg szőlő (tisztán mérve)
15 dkg kristálycukor vagy eritrit
1 csomag vaníliás cukor
Tetejére: 1 db tojás

Kövess minket a Facebookon is!