Torta háttér
kukk
  • Vidám Évkönyv Címlap

Virslis zöldséges burgonyaleves recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 45 min
  • egyszerû
  • olcsó

megtekintve: 3 162 alkalommal

elkészítve: 70 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: kovigyrogy

Elkészítése

1. A burgonyát,hagymát és a zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát apróra a burgonyát és a zöldségeket kis kockákra vágjuk. A virslit karikázzuk fel.
2. Az olajon üvegesre pároljuk a hagymát,rászórjuk a sót és a köményt.Hozzáadjuk előbb a zöldségeket,majd a burgonyát,és néhány percig pároljuk.Keverjünk hozzá egy csipet őrölt borsot és engedjük fel 1 liter vízzel.Tegyük hozzá a zellerlevelet és az apróra vágott petrezselyemlevelet,ízlés szerint ételízesítőt is adhatunk hozzá.Vigyázzunk,mert már sót is használtunk!
3. Fedő alatt 20-25 percig főzzük,majd hozzáadjuk a felkarikázott virslit.
4. A lisztet keverjük ki egy kis hideg vízzel, adjuk hozzá a tejfölt és keverjük csomómentesre. A meleg levesből merjünk a tejfölhöz és azzal együtt öntsük a levesbe vissza.

főzési idő: 25 min

Hozzávalók

4 db burgonya (közepes)
1 közepes db sárgarépa
1 közepes db fehérrépa
1 kis db vöröshagyma
2 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
bors ízlés szerint (őrölt)
1 csokor petrezselyem
1 db zellerlevél
175 g tejföl
1 csapott ek finomliszt
2 pár virsli
ételízesítő ízlés szerint

Kövess minket a Facebookon is!