Grill ételek
kukk
  • Receptnaptár 2018

Vörös rózsa recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 75 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 1 902 alkalommal

elkészítve: 19 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Maya93

Elkészítése

A lisztet és a darált kekszet egy tálba öntjük, majd elkeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, az étolajat és a joghurtot, majd összegyúrjuk, utána hozzáadjuk az összes ételfestéket. A tésztát hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a szirupot.

A szirup hozzávalóit egy kis lábosban összekeverjük, gyakori keverés mellett felforraljuk, majd forrástól számítva kb. 5 percig főzzük.

A tésztát kb. 2 mm vékonyra nyújtjuk, majd egy közepes méretű pogácsaszaggatóval korongokat vágunk belőle. 1 rózsához 6 korong szükséges. Az első korong közepébe belefektetünk egy olyan hosszú kukoricapelyhet, mint a korong, majd felhajtjuk a széleit. Fogunk még egy korongot, és a kukoricapelyhesnek arra a felére fordítjuk az előbb említett módon, amelyiknél kilátszik a kukoricapehely. A 3. korongot az egyik oldalára tapasztjuk, a 4-et a vele szembe lévő oldalra. Az 5-et és a 6-at úgy tesszük szembe egymással, mint az első kettőt. Ezután egy éles késsel félbevágjuk őket, és a vágott felére fordítva beletesszük egy margarinnal kikent tepsibe. Így mindegyiknek a közepén látszik a kukoricapehely.

200 fokos sütőben kb. 15-20 percig sütjük őket. Ha kész, még melegében meglocsoljuk őket kétszer a sziruppal, majd megszórjuk kristálycukorral.

főzési idő: 5 min
sütési idő: 20 min
hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Miután rátettük a szirupot, érdemes másik tálcára átrakni, mert ha többet szív be a szirupból, akkor leválhatnak a szirmai.

Hozzávalók

A tésztához:
1 csésze liszt (250 ml)
1 csésze darált keksz
40 ml étolaj vagy olvasztott margarin
1 kis pohár natúr joghurt
6 dkg puha margarin
fél csomag sütőpor
piros ételszínezék
mogyoró, dió vagy kukoricapehely a rózsák közepébe

A sziruphoz:

1 csésze cukor
1 csésze víz
fél citrom leve vagy ennek megfelelő citromlé

Kövess minket a Facebookon is!