Marlenka háttér
kukk
  • Vidám Évkönyv Címlap

Zelleres krumplipüré recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 45 min
  • egyszerû
  • nagyon olcsó

megtekintve: 2 876 alkalommal

elkészítve: 35 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: siklitimi

Elkészítése

első lépes:
A krumplit és a zellert megtisztítjuk, és apróra kockázva lábosba téve megsózva megfőzzük, mint a hagyományos krumplipürének valót.
2.lépés:Ha megfőtt, leöntjük róla a vizet, és a margarint rátéve alaposan megtörjük. Ezután fakanállal dolgozunk tovább.
3.lépés:A pépet megszórjuk szerecsendióval, vágott petrezselyemmel, és annyi forró tejjel, hogy egy könnyű, habos pürét kapjunk. Megkóstoljuk, ha kell, még utána lehet ízesíteni sóval, ételízesítővel.


főzési idő: 20 min

Személyes jó tanács

A zellerből ennyi krumplihoz elég egy almányinak a fele is, mert elég intenzív ízű zöldség.

Hozzávalók

hozzávaló:
1: 50 dkg krumpli
2: 1 kisebb zellergumó
3: só
4: 1 ek. margarin
5: 1 dl forró tej
6: 1 ek. apróra vágott petrezselyemzöld
7: csipet őrölt szerecsendió

Kövess minket a Facebookon is!