megtekintve: 13 134 alkalommal
elkészítve: 222 alkalommal megfőztem én is
A kefirt, sót, cukrot kikeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet. Sima tésztát gyúrunk. Folpackba csomagolva, egy-két órát pihentetjük. A túrót kikeverjük a sajttal, és a fokhagymával. A tésztát négyfelé vágjuk. Kerekre kisodorjuk, (a tölteléket szintén négyfelé osztjuk ) az egyik felére ráhalmozzuk a tölteléket, a másik felét ráhajtjuk, széleit villával lenyomkodjuk. Forró olajban mindkét felét szép pirosra sütjük. (Tetejére tehetünk tejfölt).
sütési idő: 5 min
Egy tartalmas leves mellé kitűnő választás. Eszméletlen finom, szinte jobb a hagyományos lángosnál !
A mérce 2,5 dcl-es bögre.
1 bögre kefir
1/2 kiskanál cukor
1/2 kiskanál szódabikarbóna ( pici ecettel felfuttatva)
1 kávéskanál só
2,5 bögre liszt.
Töltelék:
20 dkg túró
15 dkg reszelt sajt
2 gerezd reszel fokhagyma