megtekintve: 7 370 alkalommal
elkészítve: 216 alkalommal megfőztem én is
A kókuszzsírt és a xilitet egy nagyobb edényben megolvasztjuk, majd kb. 10 perci pároljuk benne a felkarikázott sárgarépák.
Beletesszük a zöldbabot és a brokkolit, sózzuk, borsozzuk.
Fedő alatt kb. 20-30 percig pároljuk.
A zöldségeket beleöntjük egy kókuszzsírral kikent jénai edénybe.
A zöldségek tetejére szórjuk a füstölt sonkát és a füstölt lazacot.
A tetejére reszelt sajtot szórunk.
Az egészet lefedjük alufóliával (kicsit megszurkáljuk a fólia tetejét), és kb. 30 percig sütjük.
Ekkor levesszük a fóliát, és tovább sütjük, amíg a sajt szépen megpirul.
főzési idő: 30 min
sütési idő: 60 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Kipróbáltam már tonhallal, illetve más zöldségekkel is.
300 g sárgarépa
450 g zöldbab (fagyasztott is jó)
350 g brokkoli (fagyasztottat szoktam használni)
10 g füstölt sonka
50 g lazac (füstölt lazac)
100 g trappista sajt
10 g kókuszzsír
6 g xilit