megtekintve: 28 229 alkalommal
elkészítve: 304 alkalommal megfőztem én is
A vajat megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet. Habverő segítségével folyamatosan kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik.
Hozzáadjuk a forró tejet, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Addig keverjük, amíg sűrű besamel mártást nem kapunk, ami elválik az edény falától.
A kihűlt besamel mártáshoz adjuk az ömlesztett sajtot, a majonézt, és a snidlinget, majd alaposan összekeverjük.
A krémet egy habzsákba, vagy zacskóba kanalazzuk. A sonkaszeletekre adagoljuk. Óvatosan feltekerjük, végül a két végén is díszítjük a krémmel.
Hűtőben tároljuk tálalásig.
5 dkg vaj
3 evőkanál búzaliszt
2 dl 1,5%-os tej
20 dkg ömlesztett sajt
4 evőkanál majonéz
3 csipet só
2 csipet fehérbors (őrölt)
2 evőkanál metélőhagyma (snidling)
9 szelet gépsonka