megtekintve: 13 611 alkalommal
elkészítve: 255 alkalommal megfőztem én is
A tojásokat fehérjét és sárgáját elkülönítjük, majd a tojássárgákat a 7 evőkanál cukorral habosra keverjük. Utána a tojások fehérjét verjük fel kemény habbá,majd a tojássárgás masszával és a 7 evőkanál sütőporos liszttel lazán összekeverjük.Zsírozott-lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt sütőformában megsütjük. Sütés után hagyjuk teljesen kihűlni. Addig elkészítjük a főzött és vajas krémet.A főzött krémhez a 2,5 dl tejeben 2 púpos evőkanál lisztet csomómentesen megfőzünk. A vajas krémhez pedig 1 db.RAMA kockát ízlés szerinti porcukrot habosra keverjük.A főzött krém kihűlése után robotgéppel összekeverjük a vajas krémmel, amivel a kihűlt piskótát belül és kívül is megkenjük. A tortát 3 részre vágjuk, majd a krémmel megtöltjük a tortalapokat.Végül a tetejét és oldalát is megkenjük és feldíszítjük.A zöld citrom lereszelt héját a torta tetején egyenletesen eloszlatjuk és a kis marcipán margaréta virágokkal ékesítjük.
sütési idő: 30 min
hőfok: 250 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Bármilyen krémmel megtölthető ez alkalomtól és ízléstől függ. Készülhet egy bizonyos alkalomra, de egy névnapra-születésnapra is elkészíthető.
7 darab tojás
1 kocka RAMA
7 evőkanál cukor
7 evőkanál liszt
fél csomag sütőpor
2db zöld citrom
2,5 dl tej
porcukor
kis marcipán virágok a díszítéshez