megtekintve: 6 561 alkalommal
elkészítve: 127 alkalommal megfőztem én is
A krumplit nagy lukú reszelőn lereszeljük, a hagymát és a paprikát apróra vágjuk. Megsózzuk, kis borsot szórunk bele. A tojást
felverjük, sózzuk, beletesszük az apróra vágott petrezselymet. A sonkát, kolbászt kis darabokra vágjuk.
Egy 20-22 cm-es teflonos serpenyőbe 1 kanál olajat öntünk, a krumplit összekeverjük a hagymával a paprikával, és belesimítjuk a serpenyőbe. Sütjük, időnként megkevergetjük, mikor már puha ( 5-6 perc) hozzáadjuk a kolbászt, sonkát,,tovább sütjük, majd ráöntjük a tojást, mikor a tojás is szilárd, tányérra csúsztatjuk. Aki szereti megszórhatja reszelt sajttal.
sütési idő: 20 min
Gyors, könnyű vacsora, vagy ebéd.
2 közepes krumpli
2 fej vöröshagyma
2 db sárga paprika
4 tojás
10 dkg parasztkolbász
10 dkg sonka
fűszerek, só bors, petrezselyem